kert4

Hazai intézetek, különböző tudományterületek képviselőinek jelentkezését várják az Ökológiai Kutatóközpont nyári rendezvényére a cikkben olvasható felhívás szerint.

Az Ökológiai Kutatóközpont 2021-ben elindított egy unikális tudomány-kommunikációs eseménysorozatot “Kert a köbön” névvel (az alapkoncepció és az eddigi események részletei itt találhatók: https://kert3.hu). A rendezvénysorozat egyik állomásaként, a Mesterséges Intelligenciában rejlő lehetőségeket, kihívásokat és veszélyeket fogják közérthetően bemutatni, megvitatni a területen dolgozó szakértők és a meghívott vendégek — a tudományos vonatkozásokon túl kitekintve a művészetekre és a hétköznapi életre gyakorolt hatásokra is. Az esemény során pódiumbeszélgetéseket, koncerteket, játékos workshop-foglalkozásokat és egyéb, a tematikával kapcsolatos népszerűsítő programokat és kiállítást szerveznek akár több intézet bevonásával. Az eseményről fesztiválról videó és podcast összefoglalók is készülnek, melyeket széles körben terjesztenek.

A programba más tudományterület képviselőit is be kívánják vonni, akikre a pódiumbeszélgetéseken és műhelyfoglakozásokon számítanak. A pódiumbeszélgetések kiváló lehetőséget adnak arra, hogy általánosságban hangsúlyozzák a MI szerepét a modern kutatásban a nagyközönség számára, míg a műhelyfoglakozások során egy-egy tematikai sátor alatt tudják majd az egyes intézetek és kutatócsoportok bemutatni projektjeiket demonstrációs anyagok segítségével. Az eddigi tapasztalatok szerint ezek az interaktív foglalkozások igen népszerűek a látogatók körében, jó lenne ha minél több ilyen sátrat tudnánk felállítani, vagy bármilyen népszerűsítő programot szervezni.

A szervezők nyitottak minden egyéb javaslatra mind a tudományos, mind a kulturális programokat illetően, sőt szívesen veszik, ha a szakmai program összeállításába aktívan bekapcsolódnak más intézetek/tudományterületek képviselői.

Kérik ezért a kedves kollégákat, hogy jelezzék, ha részt tudnak vállalni valamilyen formában a program szervezésében és lebonyolításában!

A rendezvény időpontja: 2024 június 8.

Kapcsolat:
Dr. Garamszegi László Zsolt
Ökológiai Kutatóközpont
1113 Budapest, Karolina u. 29.
tel: +36 30 462 8977
garamszegi.laszlo@ecolres.hu